• Suomeksi
  • In English
  • русский
  • På Svenska
  • Deutsch
  • En Français
  • Español
  • Italiano

 

 

 

Rovaniemi City Run 21.7.2018

Juoksutapahtuma Rovaniemellä/Running event in Rovaniemi

Rovaniemen Roadrunners, Pohjan Koitto ja Kemijoki Multisport järjestävät Rovaniemi City Run-juoksutapahtuman Rovaniemellä lauantaina 21.7.2018. Lisätiedot ja ilmoittautuminen nettisivuilla alla olevan linkin kautta.

Three local sport clubs organize Rovaniemi City Run-running event on July 21st in Rovaniemi, Finland. You find further information and registration guidelines from the website, from the link below:

Juoksutapahtuma Rovaniemi City Run 2018

 

Rovaniemi Marathonia ei järjestetä ensi kesänä

Rovaniemi Marathonia ei järjestetä kesällä 2018. Arctic Marathon Clubin (AMC:n) talkoovoimin järjestämä tapahtuma on kerännyt parhaimmillaan noin 900 osallistujaa.  
AMC on ollut vetovastuussa tapahtumasta yli kahdenkymmenen vuoden ajan. 
– Lähes samat henkilöt ovat olleet mukana talkoilemassa vuosikausia ja suurin polte juoksutapahtuman järjestämiseen on kadonnut, seuran puheenjohtaja Maarit Simoska kertoo. 
Seura haluaa hengähtää ja keskittyä noin sadan jäsenensä liikunnallisen elämäntavan monipuolistamiseen. 
– Ehkäpä yhteislenkeillä syntyy vielä uusi innostus Rovaniemi Marathonin järjestämiseen, mutta vielä ensi vuonna ei ole sen aika, hän jatkaa. 
AMC kokeili viime kesänä marathonin siirtämisestä kansainvälisen mallin mukaisesti lauantailta sunnuntaille. Seura oli varautunut osallistujamäärän laskuun, mutta juoksijoita oli vain noin 60 vähemmän kuin edellisvuonna. 
– Taloutemme on pysynyt vakaana. Tilanne alkaa vain olla se, että satojen ihmisten juoksuttaminen vaatii niin paljon talkootunteja, ettei meillä ole enää riittävästi innokkaita sitoutumaan kuukausiksi miettimään turvajärjestelyjä, reitinmerkkauksia, sponsoreita, kisakanslian tai juomahuollon toimintaa, Simoska kertoo. 
Rovaniemi Marathon on saanut myönteistä palautetta kauniista ja tasaisesta reitistä Kemijoen varrella sekä hyvin toimivista järjestelyistä niin suomalaisilta kuin kansainvälisiltä osallistujilta. Suomessa kuitenkin muut lajit, kuten esimerkiksi triatlon ja polkujuoksu ovat verottaneet osallistujia pitkän matkan juoksutapahtumista.    

On kiitoksen aika

Rovaniemi Marathon-juoksutapahtuma onnistui taas mainiosti. 22. kertaa järjestetty liikunnallinen päivä on vakiinnuttanut paikkansa kesä-henäkuun vaihteeseen niin lapsiperheissä kuin isompien juoksijoiden joukossa.

Tällä kertaa kokeilimme, miten tapahtuman siirto lauantaista sunnuntaille vaikuttaisi osallistujamäärään. Sunnuntai on kansainvälisesti yleinen kisapäivä.

Puolimarathon oli jälleen suosituin, ja sille starttasi 220 juoksijaa. Osallistujien yhteismäärä oli 556, mikä on 60 vähemmän kuin vuotta aiemmin lauantaina. Kaukaisimmat juoksijat tulivat Intiasta.

Sää oli juoksijoille ehkä liiankin kuuma, mutta yleisö nautti ja kannusti. Erityisesti lasten minimara keräsi jälleen kerran Rovakadulle satoja lasten vanhempia, isovanhempia, kummeja ja muita kannustajia. Liikunnan riemua oli hienoa seurata!

Yksikään liikuntapahtuma ei synny ilman aktiivisia talkoolaisia. Rovaniemi Marathonin järjestelyistä vastaavat ovat jo rutinoituneita toimijoita. He suunnittelevat reitin, liikennejärjestelyt, maalialueen rakentamiset, juoksukurssit, vastaavat juomahuollosta, kisakansliasta, viestinnästä, hankkivat ajanoton, kuuluttajan, numerolaput, palkinnot, sponsorit, luvat ja monet, monet muut asiat.

Kiitos talkooväelle – jälleen kerran.

Kiitos myös sponsoreille, sillä ilman paikallisten yritysten tukea Rovaniemi Marathon olisi mahdotonta järjestää.

Ja kiitos osallistujille, sillä ilman teitä Rovaniemi Marathonia ei olisi olemassa.

 

Maarit Simoska

Arctic Marathon Club

puheenjohtaja

Lapin Kansan uutinen Rovaniemi Marathonista 2.7.2017

 

 

Intersportin lahjakortin voittaneet

Rovaniemi Marathon on arponut yhteensä viisi viidenkymmenen euron arvoista Intersportin lahjakorttia niiden kesken, jotka ovat ilmoittautuneet tapahtumaan toukokuun loppuun mennessä.


Arvonnan suorittavat Rovaniemen Intersportissa Roma ja Janiika.
Toukokuun loppuun mennessä ilmoittautuneiden kesken suoritetussa arvonnassa lahjakortin voittivat: Hanna Mustajärvi, Mervi Isokangas, Tarja Kyröläinen, Sindre Torp ja Eeva Tulppo.

Voittajat saavat lahjakorttinsa kisakansliasta sen aukioloaikoina.

Rovaniemi Marathon is soon here

Pre-registration will close on June 30th.

The race office is located at Hotel Santa Claus, the city center, the address is Korkalonkatu 29.

The race office is open on July 1st from 6pm till 8.30 pm and on July 2nd from 8 am till 13 pm. Participants can leave their valuables at the marathon office and pick them after the race till 8 pm.

Registration for Marathon, 10 km and Nordic walking will close on July 2nd at 11am, for Half-marathon at 1pm and for kids’ Mini-Marathon at 10am.

 

The race office:

Paula Vuolo

+358 40 588 1492

paula.vuolo@houseoflapland.fi

 

Further inquiries: rovaniemimarathon@gmail.com

 

Rovaniemi Marathon lähenee

Ennakko-ilmoittautuminen Rovaniemi Marathonille päättyy 30.6.2017.

Kisa-kanslia sijaitsee Hotelli Santa Clausissa (sisäänkäynti Lordi-aukion puolelta) osoitteessa Korkalonkatu 29.

Kisa-kanslia on auki lauantaina 1.7 klo 18.00-20.30 ja sunnuntaina 2.7. klo 8.00-13.00. Arvotavarat voi jättää juoksun ajaksi kisakansliaan, josta ne voi noutaa kisan jälkeen klo 18 asti.

 

Marathonin, kympin ja sauvakävelyn ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 2.7 klo 11, puolimarathonin klo 13 ja lasten minimarathonin klo 10.

 

Kisakansliassa maksuvälineenä käy käteinen sekä erilaiset liikunta- ja tykysetelit.

 

 

Kisakanslia: Paula Vuolo

040 588 1492

paula.vuolo@houseoflapland.fi

 

Lisätiedustelut: rovaniemimarathon@gmail.com

 

Tunnelmia Rovaniemi Marathonilta

Rovaniemi Marathon/UArctic Marathonista on valmistunut uusi video, jolla esitellään minimaratonia sekä aikuisten juoksuja. Mukana on muiden muassa minimaratonin tunnelmia, eri matojen lähdöt, näkymiä reitin varrelta sekä maratonin maaliintuloa. Videon on tuottanut Olli Tiuraniemi, kuvannut ja editoinut Juha Niemelä. Video on Arctic Marathon Clubin ja UArcticin yhteistuotantoa.

Video on katsottavissa täällä.

 

Ilmoittautuneet ja tulokset

Ilmoittautuneet ja tulokset

Ilmoittautuneet sarjoittain löytyvät täältä.

Kaikki tulokset löytyvät täältä

Kisakanslia sijaitsee Hotel Santa Clausissa (Sisäänkäynti Lordin-aukion puolelta)

Kisakanslia on auki perjantaina 1.7.2016 klo 18.00–20.30 ja lauantaina 2.7.2016 klo 8.00–13.00.

Huom! maratonin, kympin ja sauvakävelyn ilmoittautumisaika päättyy lauantaina 2.7. kello 11.00, puolimaraton kello 13.00 ja lasten minimaraton kello 10.00.

Maksuvälineenä kisakansliassa käyvät käteinen sekä myös erilaiset liikunta- ja tykysetelit.

Kilpailukanslia ja ilmoittautuminen

Paula Vuolo, p. 040 588 1492
paula.vuolo@houseoflapland.fi

Rovaniemi Marathonille 500 ennakkoilmoittautunutta

Rovaniemi Marathon -tapahtumaan on ilmoittautunut ennakkoon 500 juoksijaa. Järjestävät ovat tyytyväisiä ennakkoilmoittautumisen lukumäärään.

Suurin osa, 220, on ilmoittautunut puolimaratonille. Kympille on ilmoittautunut 120 ja maratonille 70 juoksijaa. Minimaratonille on ilmoittautunut vajaa sata nuorta juoksijaa.

Ulkomailta tapahtumaan on ilmoittautunut 40 henkilöä eri puolilta maailmaa ja Arktisen yliopistoverkoston juoksutapahtumaan 50 juoksijaa.

Tapahtumaan voi ilmoittautua vielä kisakansliassa. Kisakanslia on auki perjantaina 1.7.2016 klo 18.00–20.30 ja lauantaina 2.7.2016 klo 8.00–13.00.

Huom! maratonin, kympin ja sauvakävelyn ilmoittautumisaika päättyy lauantaina 2.7. kello 11.00, puolimaraton kello 13.00 ja lasten minimaraton kello 10.00.

Maksuvälineenä kisakansliassa käyvät käteinen sekä erilaiset liikunta- ja tykysetelit.