• Suomeksi
  • In English
  • русский
  • På Svenska
  • Deutsch
  • En Français
  • Español
  • Italiano

Tiuraniemi jatkaa Rovaniemi Marathonin johtajana

Olli Tiuraniemi jatkaa Rovaniemi Marathonin kilpailunjohtajana ensi vuonna. Arctic Marathon Clubin ja Rovaniemi Road Runnersin kokousväen mielestä tuhannen osallistujan tavoite saattaa rikkoutua kesällä 2012.

– Osaamme järjestää hyvän juoksutapahtuman. Kaikki osa-alueet liikenteenohjauksesta, kisakansliaan sekä juoma- ja ruokahuoltoon ovat saaneet pelkkää kiitosta osallistujilta. Myös alueen yrittäjät ovat lähteneet mukavasti tukemaan ja tekemään yhteistyötä Rovaniemi Marathonin kanssa, Olli Tiuraniemi kiittelee.

Rovaniemi Marathon juostaan 30.6.2012. Myös lähtöajat muuttuvat siten, että puolimaraton starttaa kello 14.00 ja maraton kello 12.00. Näin tapahtumasta tulee entistä tiiviimpi tapahtuma kaupungin keskustaan.  Myös reittiä uudistetaan jonkin verran, sillä järjestäjät haluavat esitellä osallistujille ja yleisölle kauneinta Rovaniemeä.

– Kuusamontien joidenkin mielestä hieman ikävä osuus jää pois. Tilanne tulee Rantavitikkaa, Alakorkaloa ja tietenkin kauniit jokimaisemat, Tiuraniemi jatkaa.

Ensi vuonna lähtö- ja maalialue ovat Rovakadulla, jolloin yleisöllä on helpompi seurata juoksun etenemistä. Lähdön ja maalin keskittäminen ydinkeskustaan palvelee myös yrittäjiä. Jutajaisten ohjelmatarjonta viihdyttää samalla niin katsojia kuin juoksuun osallistujiakin.

– Monet perheet tulevat Rovaniemelle juoksuviikonlopuksi. He osallistuvat samalla Jutajaisten konsertteihin. Rovaniemeläisten yrittäjien kannalta viikonloppu on hyvä, sillä ihmiset majoittuvat, ruokailevat ja ostavat tuliaisia, eurot jäävät Rovaniemelle, Tiuraniemi sanoo.

Tuula Uusitalon vetämä juoksukoulu saa jatkoa tammikuussa 2012. Koulu on maksullinen ja se sisältää muun muassa osallistumisen Rovaniemi Marathonille.

– Juoksukoulu on saanut myös seurojen jäsenet innostumaan yhteislenkkien vetämisestä ja se on tuonut uudenlaista tekemisen meininkiä, Tiuraniemi kehaisee.

Lämmin kiitos!

Vuodesta 1995 lähtien järjestetty Rovaniemi Marathon kiittää kaikkia tapahtuman järjestelyihin osallistuneita henkilöitä ja yhteistyökumppaneitaan. Paras kiitos meille järjestäjille on juoksijoiden ja heidän perheidensä antama myönteinen palaute tapahtuman järjestelyistä. Onnistuimme talkoilemaan jälleen kerran onnistuneesti lävitse perheitä, työyhteisöjä ja eri kansallisuuksia yhdistävän liikuntatapahtuman.

Maratontapahtuma toimi hyvin yhteen Jutajaisten kanssa ja elävöitti koko päivän ajaksi kaupungin keskustan elämää. Monet mukana olleet kertoivatkin osallistuvansa sekä maratontapahtumaan että Jutajaisiin. Erityisen lisän tämän vuoden tapahtumaan toivat venäläiset vieraat, jotka lupasivat tulla ensi kesänä uudestaan entistä suuremmalla joukolla.

Erityisen kiitoksen ansaitsevat ne henkilöt, jotka tekivät jälleen kerran vuoden aikana satoja tunteja arvokasta talkootyötä tapahtuman läpiviemiseksi. Itse tapahtumassa talkoolaiset loivat hienosti kuvaa Rovaniemestä ystävällisenä ja vieraanvaraisena kaupunkina sekä kotimaisille että kansainvälisille vieraille.

Tapahtuman tukijat ovat jo vuosia uskoneet siihen, että Rovaniemen ydinkeskustan matkailua voidaan kehittää myös liikunnan avulla. Yhteistyö alueen yrittäjien ja viranomaisten kanssa toimi mutkattomasti. Myös Rovaniemen kaupungin johto osoitti tukensa tapahtumalle, mistä olemme järjestäjinä erittäin tyytyväisiä. Tämä antaa hyvän pohjan tapahtuman kehittämiselle. Teemme osaltamme kaikkemme, jotta yhteistyö eri tahojen kanssa kehittyy ja syvenee ensi vuonna entisestään.

Kiitokset ja onnittelut kaikille tapahtumaan osallistuneille juoksijoille. Toivotamme teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi Rovaniemelle myös ensi kesänä.

Olli Tiuraniemi
Kilpailunjohtaja