• Suomeksi
  • In English
  • русский
  • På Svenska
  • Deutsch
  • En Français
  • Español
  • Italiano

Rovaniemi Marathon kansainvälistyy

Arktisen yliopistoverkoston kotipesä, Lapin yliopisto, järjestää Arktisen yliopistoverkoston (UArctic) henkilökunnalle ja opiskelijoille avoimet mestaruuskilpailut juoksussa ja sauvakävelyssä Rovaniemi Marathon -tapahtuman yhteydessä Rovaniemellä lauantaina 2.7.2016.

UArctic Marathonilla eli Arktisen yliopistoverkoston yhteisellä liikuntatapahtumalla pyritään tukemaan verkostoon kuuluvien henkilöiden työhyvinvointia ja rakentamaan yhteisöllisyyttä. Verkostoon kuuluu 175 korkeakoulua eri puolilta maailmaa. Verkoston piirissä on noin kaksi miljoonaa opiskelijaa ja satoja tuhansia korkeakoulujen henkilökuntaan kuuluvia henkilöitä.

– UArtic Marathonissa on kyse siitä, että laajennetaan Lapin yliopiston liikuntailtapäivä Arktisen yliopistoverkoston kautta maailmanlaajuiseksi. Pohjois-Amerikassa ja Venäjällä liikuntakulttuuri, myös kilpaurheilu, on vahvasti mukana yliopistojen toiminnassa. Uskon, että tällä tapahtumalla saamme luotua tämän valtavan verkoston sisälle uudenlaista yhteisöllisyyttä. Ne, jotka eivät pääse Rovaniemelle voivat liikkua kotimaassaan ja jakaa elämyksiään verkossa 24 tunnin ajan, Lapin yliopiston kansainvälisten asioiden johtaja Outi Snellman visioi.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan tapahtumat ovat yhä suuremmassa roolissa myös kaupunkien välisessä kilpailussa. Tapahtumamatkailussa ihmiset tavoittelevat vapaa-ajan kokemuksia yhä enenevässä määrin liikunnan ja matkailun avulla. Rovaniemi on matkailukaupunki ja tapahtumat onkin linjattu yhdeksi kaupungin matkailun kehittämiskohteeksi tasaamaan sesonkia, tavoittamaan uusia matkailijoita sekä edistämään kaupungin kansainvälistymistä ja tunnettuutta.

– Uskon, että Rovaniemi Marathon ja sen yhteydessä järjestettävä UArctic Marathon tukevat hyvin Rovaniemen matkailullisia tavoitteita ja tarjoavat ulkomaalaisille juoksijoille yhden elämyksellisen liikuntamatkailutuotteen maailman maratonien joukossa, Rovaniemi Marathonin kilpailunjohtaja Olli Tiuraniemi sanoo.

Rovaniemi Marathonia järjestävän Arctic Marathon Clubin puheenjohtaja Maarit Simoska sanoo, että liikuntamatkailu tuottaa Rovaniemen alueelle jo nyt vuosittain yli kahdeksan miljoonaa euroa, ja myös Rovaniemi Marathonille osallistuvat jättävät merkittävän summan euroja paikallisille yrittäjille niin yöpymisinä kuin muina palveluostoina.

-Yritykset ovat ymmärtäneet, että myös erilaisille tapahtumille osoitetut tukieurot tulevat paikkakunnalle moninkertaisesti takaisin, Simoska sanoo.

Juoksumatkoina UArtic Marathonilla ovat sekä henkilökunnalle että opiskelijoille 10 km, puolimaraton ja maraton. Sarjoja on kullakin matkalla kaksi: naiset ja miehet. Sauvakävelyssä on mahdollista liikkua 5 ja 10 kilometrin matkoilla, niin ikään naisten ja miesten sarjoissa.

Kunkin sarjan kolme parasta palkitaan laadukkailla lappilaisilla tuotepalkinnoilla. Jokainen UArctic Marathonille osallistuva osallistuu automaattisesti myös Rovaniemi Marathon -tapahtuman kilpailusarjoihin, joista jaetaan eri palkinnot.

Rovaniemi Marathon

Rovaniemi Marathonia on järjestetty Rovaniemellä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tapahtuman järjestää pitkänmatkan juoksun erikoisseura Arctic Marathon Club. Tapahtuman lähtökohtana on osallistujien mahdollisimman hyvä palvelu ja kesäisen rento tunnelma.

Maratonin lähtö tapahtuu Rovakadun ja Koskikadun risteyksestä kisakanslian välittömästä läheisyydestä. Reitti kulkee upeissa Kemijoen rantamaisemissa. Kaikkien matkojen reitit ovat helppoja, mikä takaa hyvät loppuajat.

Rovaniemi Marathon on kansainvälisen Association of International Marathons and Distance Races (AIMS) jäsen, joten kaikki matkat on virallisesti mitattu ja siten kaikki matkat ovat myös ennätyskelpoisia.

Lisätietoja: UArctic Marathonista
Outi Snellman Puhelin 040 501 0209

Rovaniemi Maratonista
Olli Tiuraniemi Puhelin 0400 695 418 etunimi.sukunimi@ulapland.fi

Lisätietoja UArctic Marathonille ilmoittautumisesta:

Iida Elomaa Sähköposti: Iida.Elomaa@edu.lapinamk.fi, puhelin: 050 468 087

Hanna-Kaisa Virtanen Sähköposti: hanna-kaisa.virtanen@edu.lapinamk.fi, puhelin: 045 652 6271