Rovaniemelle odotetaan ennätysmäärä juoksijoita
20-vuotisjuhlamaraton kesäkuussa

Arctic Marathon Club valmistautuu juhlamaratonin järjestämiseen ensi kesäkuussa. Kilpailunjohtaja Olli Tiuraniemen mukaan tapahtumaan odotetaan ennätysmäärää osallistujia. Aiempina vuosina Rovaniemi Marathonin eri matkoille ja lasten tapahtumaan on osallistunut noin 800 liikkujaa eri puolilta maailmaa.

– Tuhannen osallistujan raja on yhä rikkomatta, mutta se on mahdollista. Organisaatiomme kykenee vastaamaan 2500-3000 juoksijan tarpeisiin, ja olemme järjestelyissä pari kuukautta aiempia vuosia edellä, Olli Tiuraniemi kertoo.

Rovaniemi Marathon on vakiinnuttanut paikkansa erityisesti Lapin ja Oulun alueen juoksijoiden kalentereissa, mutta tapahtuman osallistujajoukko on kansainvälistynyt aktiivisen markkinoinnin ansiosta. Yhä useampi saapuu Rovaniemelle eteläisestä Suomesta ja ulkomailta.

Matkailun tutkimusinstituutti (MTI) onkin selvittänyt, mikä merkitys maratonilla on esimerkiksi sponsoreiden liiketoiminnalle. Selvitys julkistetaan talven kuluessa.

Olli Tiuraniemi on tyytyväinen myös siihen, että yhteistyö eri työpaikkojen ja kaupungin kanssa on sujunut hyvin.  Arctic Marathon Clubin juoksukoulu on innostanut kaupungin työntekijöiden lisäksi myös muita työhyvinvoinnista kiinnostuneita yrityksiä mukaan.

Santapark on vahvistanut marathonin jouluilmettä. Ravintola Nili taas on näyttänyt, kuinka pieni työyhteisö saa innostettua suuren osan työntekijöistään mukaan liikkumaan ja Marttiini taas on ollut jo vuosia mukana palkitsemassa osallistujia rovaniemeläisillä tuotteillaan, Tiuraniemi kertoo.

Rovaniemi Marathon juostaan samaa reittiä kuin tänä kesänä eli osallistujat voivat 10 kilometrin, puolimarathonin tai täysmaratonin aikana ihastella pääosin Kemijoen läheisyyttä.

Arctic Marathon Clubin tarkoituksena on pitkän matkanjuoksua harrastavien yhdistys, joka haluaa innostaa yhä uusia aikuisia liikunnallisten elämäntapojen piiriin. Seuran jäsenmäärä kasvaa kaiken aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Next Post

Huima näkyvyyden kasvu

ke heinä 1 , 2015
Share on Facebook Tweet it Pin it Share it Email Rovaniemi Marathonin kansallinen ja kansainvälinen näkyvyys teki tänä vuonna huiman harppauksen eteenpäin. Yksistään Rovaniemi Marathonin […]
rovaniemi-featured-image

Ehdotetut artikkelit