Moni on keksinyt koronaviruksen takia uusia ajanviettotapoja sekä uusia harrastuksia. Suurten ryhmien kokoontumisia on kielletty ja kuntosalejakin on ollut kiinni.

Moni ei kuitenkaan halua luopua liikunnasta kokonaan ja mikä uusi harrastus onkaan helpompaa aloittaa kuin juokseminen. Vai onko sittenkään? Mitä siis juoksemisen aloittaminen vaatii sohvaperunalle tai vaihtelevasti liikkuvalle ja mitä seikkoja on hyvä ottaa huomioon aloittaessaan tämän erinomaisen liikuntamuodon?

Lenkkeilyn aloittaminen voi tuntua raskaalta, mikäli aiemmasta aktiivisesta liikunnasta on jo vierähtänyt aikaa ja varsinkin jos kunto on päässyt romahtamaan.

On hyvä muistaa, että kunto kohenee pikkuhiljaa, sitä ei voi huijata eikä mikään tapahdu yhdessä yössä.

Aloita kevyesti

Kuuntele oloasi ja aloita riittävän kevyesti. Vaikka olisit intoa täynnä ja haluaisit nopeasti tuloksia esimerkiksi painon pudotuksessa, niin on silti hyvä pitää malttia aluksi.

Monelle tulee helposti loukkaantumisia aloittaessa uuden harrastuksen. Hyvä tapa on vuorotella kävelyä ja juoksua. Kävele 5 minuuttia, juokse 5 minuuttia, kävele 5 minuuttia, juokse 5 minuuttia…

Kun saat lenkillä käymisestä vakioharrastuksen, niin tuloksia painonpudotuksessa, kunnon kohenemisessa ja fiiliksen kohenemisessa tulee pikkuhiljaa. 4 viikossa alkaa näkyä tuloksia jo vaa’allakin.

Valitse helppo lenkkimaasto

Ei kannata ensimmäiseksi lähteä juoksemaan mitään ylämäki-intervalleja, vaan aloittaa tasaiselta maalta. Moni pääsee siis lenkille jo kotioven avatessaan.

Sehän onkin yksi hyvä puoli lenkkeilyssä, kun ei tarvitse ajaa pitkää matkaa autolla löytääkseen jonkun harrastuspaikan ja sitten pukea tunti varusteita päälle.

Jos haluat juosta sisällä kuntomatolla, niin siinäkin kannattaa alkuun säätää juoksumatto vaakasuoraan. Jos valitset asetuksista ylämäkikävelyn, niin rasitus pohkeille ja akillesjänteille on liian suuri pitkään liikkumattomalle.

Hanki kunnon lenkkikengät

Lenkkeily on yksi halvimmista harrastuksista. Hyvät lenkkikengät on kuitenkin yhtä tärkeät niin maratonjuoksijoille, kuin vasta alkaneille sunnuntaijuoksijoille. Hyviä lenkkikenkiä saa alle 100 eurolla ja mikäli niiden ansiosta välttää erilaisia vammoja, joita juostessa voi tulla, kengät maksavat itsensä takaisin nopeasti.

Nykyisissä lenkkareissa tuki- ja vaimennusominaisuudet ovat huippuluokkaa, antaen lenkkeilijälle tukea ja mukavuutta. Näin rasitus ei suotta kohdistu esimerkiksi nilkkoihin.

Urheiluliikkeessä on hyvä kysyä myyjältä neuvoja millaiset lenkkikengät itselle parhaiten sopisi.

Muista hyvä fiilis

Juokseminen paitsi vie energiaa, se myös antaa energiaa. Juoksija voikin kokea olonsa energisemmäksi juoksun ansiosta. Jos juokseminen ei tuo hyvää oloa, niin olosuhteissa voi olla vikaa.

Parasta lenkkeily on silloin, kun voit sulkea älypuhelimesi ja liikkua luonnossa joko yksin tai parhaiden ystävien kanssa, vailla stressiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Millaiset on hyvät lenkkikengät?

la joulu 19 , 2020
Share on Facebook Tweet it Pin it Share it Email Lenkkeily on ehkä edullisin liikuntamuoto. Silti moni ei halua sijoittaa hyviin lenkkikenkiin, vaan mieluummin rasittaa […]
Millaiset on hyvät lenkkikengät