Rovaniemi Marathonia ei järjestetä kesällä 2018. Arctic Marathon Clubin (AMC:n) talkoovoimin järjestämä tapahtuma on kerännyt parhaimmillaan noin 900 osallistujaa.  
AMC on ollut vetovastuussa tapahtumasta yli kahdenkymmenen vuoden ajan. 
– Lähes samat henkilöt ovat olleet mukana talkoilemassa vuosikausia ja suurin polte juoksutapahtuman järjestämiseen on kadonnut, seuran puheenjohtaja Maarit Simoska kertoo. 
Seura haluaa hengähtää ja keskittyä noin sadan jäsenensä liikunnallisen elämäntavan monipuolistamiseen. 
– Ehkäpä yhteislenkeillä syntyy vielä uusi innostus Rovaniemi Marathonin järjestämiseen, mutta vielä ensi vuonna ei ole sen aika, hän jatkaa. 
AMC kokeili viime kesänä marathonin siirtämisestä kansainvälisen mallin mukaisesti lauantailta sunnuntaille. Seura oli varautunut osallistujamäärän laskuun, mutta juoksijoita oli vain noin 60 vähemmän kuin edellisvuonna. 
– Taloutemme on pysynyt vakaana. Tilanne alkaa vain olla se, että satojen ihmisten juoksuttaminen vaatii niin paljon talkootunteja, ettei meillä ole enää riittävästi innokkaita sitoutumaan kuukausiksi miettimään turvajärjestelyjä, reitinmerkkauksia, sponsoreita, kisakanslian tai juomahuollon toimintaa, Simoska kertoo. 
Rovaniemi Marathon on saanut myönteistä palautetta kauniista ja tasaisesta reitistä Kemijoen varrella sekä hyvin toimivista järjestelyistä niin suomalaisilta kuin kansainvälisiltä osallistujilta. Suomessa kuitenkin muut lajit, kuten esimerkiksi triatlon ja polkujuoksu ovat verottaneet osallistujia pitkän matkan juoksutapahtumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Next Post

Yleisurheilun mielenkiintoisimmat vedonlyöntikohteet

la loka 17 , 2020
Share on Facebook Tweet it Pin it Share it Email Yleisurheilu tarjoaa veikkaajalle mielenkiintoisia vedonlyöntikohteita. Moni tietenkin veikkaa kohteita, jotka itseään kiinnostaa lajinakin eniten. Se […]
Yleisurheilun mielenkiintoisimmat vedonlyöntikohteet

Ehdotetut artikkelit