Monelle ei tule vedonlyönnistä ensimmäiseksi mieleen yleisurheilu, mutta myös yleisurheilu kuuluu vedonlyönnin pariin. Yleisurheilun vedonlyönti kasvaa huippuunsa aina arvokisojen aikaan, eli silloin kun mielenkiinto yleisurheilua kohtaan muutenkin kasvaa. Olympialaisten ja MM-kisojen aikaan myös Veikkauksen voittajavedot ovat hyvin suosittuja. Toki kannattaa muistaa erilaiset bonukset, jota vetoihin on saatavilla. Ilmaisen rahan avulla on helpompi voittaa kuin omalla rahalla.

Joukkuelajit vs. yksilölajit

Jos tarkastellaan vedonlyöntiä maailmanlaajuisesti, niin suosituimmat kohteet ovat joukkuelajeja. Näiden veikkaaminen eroaakin merkittävästi esimerkiksi yleisurheilusta, jossa veikataan yksilöitä. Yleisurheilusta kokeneempikin veikkaaja voi löytää mielenkiintoisia ja suurikertoisia veikkauskohteita.

Luota kokemukseen

Arvokisat ovat eriasia kuin tutussa paikassa tehty tulos kotimaassa. Arvokisoissa usein menestyvätkin kokeneet urheilijat, jotka ovat tulleet kisoihin tekemään kovan tuloksen tutustumisen sijaan. Kokeneet urheilijat osaavat myös ajoittaa kuntonsa arvokisoihin nuorempia kisaajia paremmin. Kokemus opettaa myös hallitsemaan paineet paremmin.

Luota tasaisuuteen

Moni veikkaaja saattaa vilkaista kauden kärkitulokset ja sitten löydä vetoa niihin perustuen. Tässä on se ongelma, että urheilijat voivat tehdä hyvissä olosuhteissa yksittäisen huipputuloksen, vaikka oma taso muuten olisi tulostenkin nojassa kaukana siitä. Onkin parempi katsoa, kuka on pystynyt pitämään kovan tason kisasta toiseen.

Tasaisesti menestyvät urheilijat pystyvät säilyttämään kovan tasonsa todennäköisesti myös arvokisoissa. On hyvä myös seurata kehityskäyrää eli tulosten kehittymistä ennen arvokisoja. Mikäli urheilijan tulokset ovat kehittyneet kohti arvokisoja, lupaa se hyvää myös h-hetkellä.

Head-to-head

Kotimaisen Veikkauksen voittajaveto ja supertripla voivat tuoda isoja voittoja oikein veikanneelle pelaajalle. Niissä oikein veikkaaminen voi usein olla kuitenkin hankalaa. Kansainvälisillä vedonlyöntisivustoilla on tarjolla niin sanottuja head-to-head-vedonlyöntikohteita, joissa pelaajan tehtävä on veikata kumpi urheilijoista menestyy paremmin. Tällöin oikein veikkaaminen onkin pelaajalle helpompaa.

Tällöinkin kannattaa vilkaista kummanko urheilijan suoritusvarmuus on ollut tasaista eli kumpiko on suoriutunut tasaisen vahvasti. Pelaajalla on mahdollisuus kerätä hyvät voitot yksienkin arvokisojen aikana pelaamalla h2h-kohteita.

Minkä kisojen kohteita kannattaa pelata?

Mitä isommat kohteet on kyseessä, sitä enemmän on myös vedonlyöntikohteita. Veikkaamallahan saa myös lisää mielenkiintoa ja jännitettävää kisojen seuraamiseen. Olympialaiset, MM-kisat, EM-kisat ovat tietysti isoimpia kisoja ainakin täältä Pohjolasta asiaa tarkasteltaessa. Näitä kisojahan on tietysti harvemmin, joten jos haluat löydä vetoa yleisurheilusta useammin, niin Timanttiliigan kohteet ovat mielenkiintoisia ja niitä on useaan kertaan vuodessa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ehdotetut artikkelit